2018. február 27., kedd

Zakuszkás kifli


A zakuszka önmagában is nagyon finom, de alapanyagként is használható, hiszen finom, illatos, zöldséges.

Zakuszkás kifli

Hozzávalók: 30 dkg túró, 30 dkg vaj, 30 dkg liszt, 10 dkg zakuszka, 15 dkg reszelt sajt, 5 dkg  magkeverék, 1 tojás.
Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a túrót és jól összedolgozzuk. Hűtőszekrényben 40 percig pihentetjük, majd kerekre nyújtjuk, megkenjük zakuszkával, megszórjuk reszelt sajttal és 8 szeletre vágjuk. Feltekerjük a kifliket és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük tojással, megszórjuk a magvakkal és forró sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csirkehúsos karfiol

Ilyenkor nyáron van szezonja a frissen roppanós karfiolnak, ami tulajdonképpen egy tökéletes szépségű, ízével is örömet adó virág. Én nagy...