2018. február 28., szerda

Csirkekuglóf salátával


Mutatós is finom is. Kell ennél több? 

Csirkekuglóf salátával 


Hozzávalók: 40 dkg vékonyra szeletelt bacon, 25 dkg csirkemell, 5 tojás, 30 dkg reszelt sajt, 10 dkg aszalt áfonya, só, bors, 1 teáskanál provancei fűszersó, 1 dl tejföl.
A salátához: 20 dkg vegyes saláta (vagy 1 nagyobb fej jégsaláta), 1 dl tejföl, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor, csipetnyi só.
Elkészítése: A kuglófformát kirakjuk baconszeletekkel, úgy, hogy oldalt lelógjanak és a megtelt forma tetejére rá tudjuk majd hajtani. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén kipotyoljuk és sóval, borssal befűszerezzük. Egy keverőtálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és az aszalt áfonyát, valamint a fűszersót, jól összekeverjük. A forma aljára öntjük a massza egyharmadát, majd a hússzeletek egyharmadát, újra massza, ismét hús, végül a maradék massza és a hússzeletek. Beborítjuk a baconnel és forró sütőben 45 percig sütjük.
Közben elkészítjük a salátát: A salátát keverőtálba tesszük. Az öntethez összekeverjük az ecetet, a sót és a cukrot 1 dl vízzel, ráöntjük a salátára, végül rákenjük a tejfölt.
Amikor elkészül kiborítjuk a formából és a közepébe halmozott salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...