A fokhagyma gyakori vendég magyaros
ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába
vagy kiegészítve azt. Ritkán sütjük meg sütőben, pedig valami eszméletlen illat
és íz szabadul fel belőle, ha a forró sütőbe kerül. A cukkini zsenge,
roppanósra sült darabjaival krémbe dolgozva pedig mennyei előételt készíthetünk
belőle.De, ha csak sima főzőtök áll rendelkezésünkre az sem baj. A végeredmény ugyanolyan finom lesz.
Fokhagymás cukkinikrém
Hozzávalók 2 személyre: 1 kisebb cukkini, 2
kisebb fej fokhagyma, 1 teáskanál provancei fűszerkeverék, fél teáskanál só, 2
evőkanál olaj, díszítéshez kapor és koktélparadicsom.
Elkészítése: A cukkinit megmossuk, hosszában
kettévágjuk, feldaraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A
fokhagymafejeket derékban kettévágjuk, a tepsire tesszük. Egy tálkába mérjük az
olajat, beletesszük a sót és a fűszert, összekeverjük majd egy konyhai ecset
segítségével bekenjük a keverékkel a cukkinidarabokat. Forró sütőbe toljuk, 25
percig sütjük. Kivesszük a sütőből, a cukkinit összetörjük, hozzáadjuk a
héjából kifordított sült fkhagymát, a megmaradt fűszeres olajat, jó
összekeverjük. Pirítós kenyéren kaporral díszítve, koktélparadicsomok
társaságában tálaljuk.
Nagyon izgalmasnak tűnik , sült fokhagymával . Ki próbálom :)
VálaszTörlés