2018. február 24., szombat

Fűszeres krumpli



A téli hónapok sztárja a sült krumpli. Rendkívül gazdag folsavban, segít fitten tartani az egész családot. Nem mellesleg olcsó, könnyen elkészíthető és nagyon finom. A gyerekek nem véletlenül rajonganak érte. Íme egy illatos és egészséges, sütőben készíthető változat.

 Fűszeres krumpli



Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg kisebb méretű krumpli, 1 dl olívaolaj, 1 teáskanál só, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál szárított, morzsolt oregánó, 1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom.
Elkészítése: A krumplikat megmossuk, jó alaposan átdörzsöljük, majd negyedekbe vágjuk, Az olajat egy tálba töltjük, hozzáadjuk a fűszereket, összekavarjuk, majd alaposan beleforgatjuk a krumplit. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a fűszeres krumplikat elrendezzük benne, úgy, hogy ne kerüljenek egymásra és forró sütőben 45 perc alatt megsütjük. Kiváló köret lehet belőle, de önálló fogásként is megállja a helyét, fokhagymás tejföllel kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...