2018. február 27., kedd

Szakácskönyv az élethez

6. rész
A férfi képén széles, győzedelmes mosoly terült szét.
- Nocsak! Kit látnak szemeim! Még mindig haragszik? Ez esetben jobb, ha biztonságba helyezem a lábam!
Zoé agya lázasan dolgozott. Első gondolata az volt, hogy a pasi képébe löttyinti a kávét, de olyan finom volt, hogy sajnálta volna rápazarolni. Aztán valami frappáns válasz után kutatott, de nem jutott eszébe semmi. Szerencsére bevonult a főmufti, és kezdetét vette az értekezlet. A lány észre sem vette, hogy közben megteltek az asztal körül a székek.  Mindenki az asztalfőn helyet foglaló középkorú férfira figyelt, aki magabiztos testtartással, finoman gesztikulálva arról beszélt éppen, hogy két új, nagy horderejű projektet is elkezd a csapat és hamarosan mindenki megtudja, melyik projektnek lesz a részese. Miközben beszélt gyakran lesimította félrefésült, enyhén őszülő haját, nem sok sikerrel, mert egy tincs újra és újra kiemelkedett a többi közül. A megfigyelés mosolyra késztette Zoét, amit sajnos a beszélő is észrevett.
- Valami vicceset mondtam talán? – kérdezte, tekintetét egyenesen a lányra szegezve.
Zoé nagyot nyelt. Most már mindenki őt nézte, a pokolba kívánta a háta mögött vigyorgó alakot.
- Nem, dehogy, csak örülök, hogy végre itt dolgozhatok! – nyögte elhaló hangon.
- Még szép! – tromfolt rá a férfi a lány háta mögött. – Hiszen ez a város legjobb reklámcége!
Mindenki nevetett, Zoé érezte, hogy elönti a pír és úrrá lesz rajta a féktelen düh, amit most vissza kellett fojtania.
- Akkor talán folytathatnánk az értekezletet! Az első kampányt rád bízom Márk. Ezért hívtunk meg ma ide, nem azért, hogy lovagiaskodj. Egy étteremlánc reklámjáról van szó, mint tudod. Talán ismertethetnéd a részleteket és kiválaszthatnád a munkatársakat, akikkel dolgozni szeretnél.
-Köszönöm! – emelkedett fel a székről peckesen Márk és odalépkedett az asztalfőn ülő férfi mellé. – Nos, az étteremlánc hagyományos, erdélyi ételekkel kíván kedveskedni a vendégeinek, hagyományos elkészítési módokat alkalmazva, mindezt hagyományosan berendezett térben.  A jó hír az, hogy nem csupán a reklám, hanem a brand kialakítása is a mi feladatunk lesz, ami azért csodálatos, mert megszilárdíthatja a piacon eddig kivívott helyünket.
Zoé csak ámult bámult, nem akarta elhinni, hogy ez az idegesítő figura milyen átalakuláson ment keresztül, pár pillanat alatt vérprofi lett belőle, akit érdeklődéssel hallgatott az egész társaság.
- Arra gondoltam, – folytatta Márk – hogy ötvözzük a hagyományt a fiatalos lendülettel. Ezért újoncokat szeretnék a csapatomban. Például a jó humorú hölgyet. – mutatott Zoéra.
-Akit csak akarsz! – hagyta jóvá a főnök, és Zoé előtt elsötétült a világ. A főnök elvonult, mindenki Márk körül tolongott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...