2018. február 16., péntek

Egyszerű saláta

Egy jó saláta pénteken is nagy szám! Főleg, ha mint mindig nagy a szám és az étvágyam is. Nyers zöldségekkel szeretem. S bár most nem került bele cékla, azt is el tudnám képzelni a salátás forgatagban.

Egyszerű saláta 


Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zeller, 20 dkg alma, 1 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg csirkemell, 20 dkg teljes kiőrlésű kenyér, 10 dkg koktélparadicsom.

Elkészítése: A csirkemellet felszeleteljük és egy serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül átsütjük, majd egy kicsit megpirítjuk, majd kihűtjük és csíkokra vágjuk. A sárgarépát, zellert és almát meghámozzuk, lereszeljük. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk és késes aprítóban krémesre daráljuk a tejföllel. Sóval, borssal ízesítjük. A lereszelt zöldségeket a krémesre darált tejfölbe forgatjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és az apró kockára vágott kenyeret, valamint a kettőbe vágott koktélparadicsomot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...