2018. február 7., szerda

Hello 2018! Szia rizses krumpli - krémleves!

Nem kenyerem a rendszeresség, ez itt a blogomban is látszik. Pedig arról kéne szólnia a dolognak, hogy rendszeresen írogat az ember. Főz, fényképez, írogat. Ezért indítottam el a blogot valamikor, mert lenyűgözött a Julie és Julia film főszereplője, aki egy vaskos szakácskönyvből főzögetett mindenfélét és egy blogban posztolta a tapasztalatait. Nos, a főzés pipa, a fényképezés is, meg az írogatás is, csak nem mindig sikerül ide is. Egy egész hónapja és majd egy hete új év kezdődött, talán sikerül majd annyira felhergelnem önmagamat, hogy írogassak egy kicsit rendszeresebben. Van már pár idei kedvencem, ezeket megmutatom, aztán meglátjuk mi lesz... Elsőnek ezt a szuper egyszerű levest, amit nagyon szeretek, mert a krémlevesek még mindig a kedvenceim.

Rizses krumpli - krémleves


Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg krumpli, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyem, 2 evőkanál rizs, só, ételízesítő.

Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főni. Hozzáadjuk az ételízesítőt és majdnem puhára főzzük. A főzési idő vége előtt 10perccel hozzáadjuk a rizset is. Amikor minden megfőtt, levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Forrón tálaljuk. Tartalmas, tápláló és pillanatok alatt elkészülő leves.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...