2018. február 21., szerda

Sörös csirkemáj

Szeretjük a sört, meg a májat, miért ne lehetne a kettő együtt, egy ételben?

Sörös csirkemáj 


Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg csirkemáj, 1 nagy fej hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, 2 dl sör.

Elkészítése: A zsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a meghámozott, karikára vágott hagymát, állandóan kavargatva megpároljuk, rátesszük a megmosott, lecsepegtetett májat, kissé megpirítjuk, majd a sör egyharmadát rátöltjük, 5 perc alatt zsírjára sütjük ismét a sör egyharmada és zsírjára sütés következik, majd ugyanez harmadszor is. Végül megszórjuk a petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk és jól összekavarjuk. Héjában főtt, karikára vágott krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csirkehúsos karfiol

Ilyenkor nyáron van szezonja a frissen roppanós karfiolnak, ami tulajdonképpen egy tökéletes szépségű, ízével is örömet adó virág. Én nagy...