2018. február 22., csütörtök

Halmozottan fokhagymás kolbászos borsó


Fokhagymából sosem elég! A zöldborsó az egyik legegészségesebb zöldség. Ilyenkor télen érdemes a gyorsfagyasztott változatot használni a konzerv helyett. Nagyon hamar elkészül, kolbásszal felturbózva a férfiaknál is beválik.

Halmozottan fokhagymás kolbászos borsó 


Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg fagyasztott zöldborsó, 20 dkg füstölt kolbász, 1 evőkanál zsír, 8 cikk fokhagyma, 1 dl félszáraz fehérbor.
Elkészítése: A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, beletesszük a vékony karikákra vágott kolbászt, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a borral. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott fokhagymát és a zöldborsót, lefedjük és mérsékelt hőfokon 25 perc alatt készre főzzük. Közben időnként megkavarjuk, ha nem lenne elég lé rajta, kevés vizet öntünk hozzá. Ha a kolbász jó fűszeres, nem szükséges fűszereket használni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csirkehúsos karfiol

Ilyenkor nyáron van szezonja a frissen roppanós karfiolnak, ami tulajdonképpen egy tökéletes szépségű, ízével is örömet adó virág. Én nagy...