2018. február 25., vasárnap

Kiflifelfújt


Az iskolai kifliosztásnak az a vége, hogy a gyermek hazahoz jó párat és hét végére egy csomó szikkadt kifli árválkodik a kenyértárolóban. Néha bundás kifli lesz belőle máskor zsemlemorzsa, aztán megszületett ez a változat. Azóta is nagy kedvenc. Jó példája annak, hogyan tehető ehetővé a szinte már hulladék pékáru...

Kiflifelfújt


Hozzávalók 4 személyre: 4 kifli, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 8 db. lapsajt, 1 pár szafaládé, só, bors.
Elkészítése: A kifliket felkarikázzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. A szafaládé bőrét lehúzzuk és karikára vágjuk. A tejes-tejfölös masszába beleáztatjuk a kifli karikákat, majd lerakunk belőlük egy kivajazott tűzálló tál aljára egy rendet, erre rászórjuk a szafaládét és újabb rend áztatott kiflivel befedjük. Ha marad a tejes keverékből egyenletesen ráöntjük. A lapsajttal befedjük és forró sütőben 15 percig sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Szia :) amikor a címet olvastam, gyerek korom egyik kedvenc leves mellé készült kiflifogását képzeltem el, de te tovább gondoltad, vagy nem hallottál még róla? Kifli felkarikázva, tejes, tojássárgás cukros lével meglocsolva, a tojásfehérje kemény habbá felverve, majd egy tepsiben rátegezve, kifli, fahéjas alma( de az el is maradhat, esetleg lekvár, de ez csak fantázia kérdése, tehát kifli, alma, hab, , majd ismételve, a tetejét habbal kell lekeni, és pirosra sütni. Esetleg ha ismét felgyülemlik a kifli, és szeretitek az édességet, akkor próbáld ki! :)

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...