2018. február 8., csütörtök

Amikor gyorsan szeretnénk ebédet készíteni, az egyik legkézenfekvőbb megoldás lehet bármilyen tésztaféle. Laktató, fogyaszthatjuk sósan, édesen és, ha megfelelően választunk még elegáns fogás is lehet. A gomba és a tejszín nagyon jó választás a tésztához. Ha tejszínt vásárolunk, figyeljünk arra, hogy hosszan tartó csomagolása legyen, lehetőleg dugós változattal, hogy visszazárhassuk, ne a szokványos saroklevágós doboz. Így eltarthatjuk egy darabig a hűtőben és mindig kéznél lesz egy fincsi krémleveshez...

Tejszínes, gombás tollszár


Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg tollszár tészta, 25 dkg csiperke gomba, 5 dkg vaj, 1 fej hagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 dl tejszín, só, bors, kakukkfű.
Elkészítése:
1. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk.
2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat.
3. Megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott hagymát.
4. Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát. Pár percig pároljuk, majd sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és puhára pároljuk.
5. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd felöntjük a tejszínnel.

6. Hozzáadjuk a kifőtt, leszűrt tésztát, jól összekavarjuk, melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...