2018. február 20., kedd

Ragacsos csirke szárny gombával

A csirkeszárny nagy kedvenc, főleg nyáron, amikor grillezni lehet, vagy paprikás készül belőle a bográcsban. De ilyenkor tavasz felé is lelhetünk benne élvezetet, hiszen a sütőben is számos finomságot készíthetünk belőle, pácolva, pirítva, kevés gombával kiegészítve.

Ragacsos csirke szárny gombával 


Hozzávalók 4 személyre: 20 db csirke szárny, 3 evőkanál méz, 3 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál mustár, 2 teáskanál csípős paprika krém, 1 evőkanál szezámmag, 20 dkg gomba, 1 evőkanál zsír.

Elkészítése: A legfontosabb a szárnyak előkészítése. Vizsgáljuk meg konyhakész-e, ha nem, akkor forrázzuk le, majd alaposan tisztítsuk meg a szőröktől és vágjuk le a szárnycsúcsokat. Ezután mehet is a pácba, amihez összekavarjuk a mézet, mustárt, szójaszószt, a paprikakrémet (ha nem szeretjük a csípőset, akkor fele mennyiséget, attól csak finoman fog csípni, ez kell) és szezámmagot. Pár órán át érleljük, akár egy éjszakán át is. Egy tepsit kikenünk alaposan zsírral, két oldalt beletesszük a megmosott, lecsepegtetett gombát, középre a csirke szárnyat, a páccal meglocsoljuk a gombákat és a húst is, majd forró sütőben 40 perc alatt megsütjük. Közben többször forgassuk meg a húst, nem égjen meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...