2018. február 15., csütörtök

Gombás csirkemell tekercs

A gomba is finom, a csirkemell is, miért ne lehetne a kettő együtt mindannyiunk örömére a tányéron?

Gombás csirkemell tekercs 


Hozzávalók 4 személyre: 1 csirkemell, 20 dkg gomba, 1 fej hagyma, 5 dkg vaj, 1 evőka1 csokor petrezselyemzöld, 4 krumpli, 4 szál sárgarépa, 4 szelet sütőtök, 1 evőkanál zsír, só, bors.

Elkészítése: A csirkemellből 4 szép nagy szeletet vágunk, enyhén kipotyoljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, megdinszteljük benne a meghámozott, apróra vágott hagymát, beletesszük a megmosott, felszeletelt gombát, 20-25 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, összekavarjuk, még 10 percig sütjük. A csirkemell szeletekre halmozunk a gombás töltelékből, feltekerjük és fogpiszkálóval megtűzzük. Egy tepsit vastagon kikenünk zsírral, beleszórjuk a meghámozott, karikára vágott krumplit és a csíkokra vágott sárgarépát. Ráfektetjük a töltött húsokat, a fennmaradó helyeken elrendezzük a sütőtökszeleteket. Alufóliával lefedjük és forró sütőben 50 perc alatt megsütjük. Amikor kész, levesszük a fóliát, megkenjük a hús tekercseket zsírral és visszatesszük a sütőbe egy kicsit pirulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...