2018. február 23., péntek

Illatos bőségtál


Az egyszerű és gyors megoldások híveként az csak természetes, hogy előnyben részesítem ezt az ételt...Már csak azért is, mert fontos szerepet játszik benne a sütőtök, a nagy kedvenc. Még nem járt le a szezonja, ilyen influenzazűrös időkben az immunrendszerünk hálás lesz, ha minél többet eszünk belőle. A nagymamám tudta.

Illatos bőségtál 


Hozzávalók 4 személyre: 4 kicsontozott csirkecomb, 25 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 4 szelet sütőtök, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, 2 fej fokhagyma, 4 szelet zeller, 2 szál sárgarépa, 1 evőkanál zsír.
Elkészítése: A csirkecombokat besózzuk, borsozzuk. A darált húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojást és a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. Egy tepsit alaposan kizsírozunk, az alján elrendezzük a zellerszeleteket, a megtisztított , hosszában kettévágott sárgarépát, a sütőtökszeleteket. Erre ráhelyezzük a darált húsos masszából gyúrt 8 gombócot és a combokat. A fokhagymafejet vízszintesen kettévágjuk, úgy tesszük a tálba. Forró sütőben 65 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...