2018. február 18., vasárnap

Májgaluska leves


Egy jó leves mindent visz. Ez a leves pedig pláne! Érdemes vele foglalkozni, akár maradék húslevesbe is szaggathatjuk a galuskákat.

Májgaluska leves 


Hozzávalók a leveshez: 20 dkg sárgarépa, 20 dkg krumpli, 10 dkg petrezselyem, 10 dkg zeller,só, ételízesítő,  1 tojás sárgája, 2 dl tejföl. A májgaluskához: 3 csirkemáj, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk. Egy fazékba beletesszük a karikára vágott sárgarépát, petrezselymet és a kis kockákra vágott karalábét. Adunk hozzá egy teáskanálnyi ételízesítőt, feleannyi sót, felöntjük 2 l vízzel és mérsékelt hőfokon elkezdjük főni. 20 perc elteltével beletesszük a kockára vágott krumplit is. Amikor a zöldségek puhára főttek, nedves kanállal beleszaggatjuk a levesbe a galuskát, amit így készítünk el: Egy kés fokával elkaparjuk a májat, keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a zsemlemorzsát és az apróra vágott petrezselymet, pici sót és borsot, majd alaposan összekavarjuk.

Hagyjuk a galuskát főni, majd levesszük a levest a tűzről és behabarjuk a tojás sárgájával kikevert tejföllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...