2011. november 3., csütörtök

Krumplifánk



Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor fánkot sütök, de nagyon hosszadalmas munka. A krumplifánk viszont könnyen elkészíthető sós csemege, amit sok fokhagymás tejföllel ínycsiklandozó fogássá lehet varázsolni.

Krumplifánk

Hozzávalók: 3 főtt krumpli, 1 csupor liszt, 1 kávéskanálnyi vaj, csipetnyi só, olaj a sütéshez
Elkészítése: Az áttört krumplihoz még melegen hozzáadjuk a lisztet, a sót és a vajat. Jól összegyúrjuk. Fél cm. vastagságúra kinyújtjuk, kis karikákat szúrunk belőle és forró olajban pirosra sütjük. Fokhagymás tejföllel meglocsolva tálaljuk.

6 megjegyzés:

  1. Hű,ez nekem is megvan.Mi krumplipogácsának hívtuk mindig is!Régen nagyon szerettem,ma már csak icipicit:)

    VálaszTörlés
  2. Mi gyerekkorunkban édesen, pocukorral meghintve ettük, és a nagymamán mintha szódabikarbónát is tett volna bele. Éva

    VálaszTörlés
  3. Mi puhapanninak hívtuk es baracklekvárral fogyasztottuk ��

    VálaszTörlés
  4. Nagymamám félhold alakúra szaggatta, és vadas mellé köretként tálalta.

    VálaszTörlés
  5. A csupur nekem nem mértékegység! Van dkg-ban is?

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...