2011. november 3., csütörtök
Krumplifánk
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor fánkot sütök, de nagyon hosszadalmas munka. A krumplifánk viszont könnyen elkészíthető sós csemege, amit sok fokhagymás tejföllel ínycsiklandozó fogássá lehet varázsolni.
Krumplifánk
Hozzávalók: 3 főtt krumpli, 1 csupor liszt, 1 kávéskanálnyi vaj, csipetnyi só, olaj a sütéshez
Elkészítése: Az áttört krumplihoz még melegen hozzáadjuk a lisztet, a sót és a vajat. Jól összegyúrjuk. Fél cm. vastagságúra kinyújtjuk, kis karikákat szúrunk belőle és forró olajban pirosra sütjük. Fokhagymás tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Hű,ez nekem is megvan.Mi krumplipogácsának hívtuk mindig is!Régen nagyon szerettem,ma már csak icipicit:)
VálaszTörlésFinom lehet valóban!
VálaszTörlésMi gyerekkorunkban édesen, pocukorral meghintve ettük, és a nagymamán mintha szódabikarbónát is tett volna bele. Éva
VálaszTörlésMi puhapanninak hívtuk es baracklekvárral fogyasztottuk ��
VálaszTörlésNagymamám félhold alakúra szaggatta, és vadas mellé köretként tálalta.
VálaszTörlésA csupur nekem nem mértékegység! Van dkg-ban is?
VálaszTörlés