2018. február 13., kedd

Sárgaborsó krémleves

Ebben az ételben az a jó, hogy akár megmaradt főzelékből is elkészíthetjük..

Sárgaborsó krémleves


Hozzávalók: 30 dkg sárgaborsó, 1 fej hagyma, 1 sárgarépa, só, bors, 2 cikk fokhagyma,10 dkg zeller,  1,5 dl tejszín, 3 l víz, a tálaláshoz sajtos kenyérkockák.
Elkészítése: A sárgaborsót beáztatjuk,majd 3 l vízben feltesszük főni. A habját szűrőkanállal leszedjük.

Mikor már nem habosodik, belerakjuk a megtisztított, apró kockára vágott hagymát, sárgarépát , zellert. Sóval, borssal ízesítjük. Ha minden puhára főtt, botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntve a fazékba felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, hagyjuk kissé besűrűsödni. A sajtos kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csirkehúsos karfiol

Ilyenkor nyáron van szezonja a frissen roppanós karfiolnak, ami tulajdonképpen egy tökéletes szépségű, ízével is örömet adó virág. Én nagy...