2018. február 8., csütörtök

Amikor gyorsan szeretnénk ebédet készíteni, az egyik legkézenfekvőbb megoldás lehet bármilyen tésztaféle. Laktató, fogyaszthatjuk sósan, édesen és, ha megfelelően választunk még elegáns fogás is lehet. 

Tejszínes, gombás tollszár


Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg tollszár tészta, 25 dkg csiperke gomba, 5 dkg vaj, 1 fej hagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 dl tejszín, só, bors, kakukkfű.
Elkészítése:
1. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk.
2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat.
3. Megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott hagymát.
4. Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát. Pár percig pároljuk, majd sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és puhára pároljuk.
5. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd felöntjük a tejszínnel.

6. Hozzáadjuk a kifőtt, leszűrt tésztát, jól összekavarjuk, melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...