2018. február 8., csütörtök

Szezámmagos tarja


Minden husi szívesen látott vendég nálunk. Az utóbbi időben viszont rákaptunk a párolt húsokra, pontosabban a zöldséggel pároltakra, mert ezeket ha nem is esszük meg rögtön, saláta alapanyagául szolgálhatnak, amiket munkába is magunkkal vihetünk és pikk-pakk ott van velünk egy finom tápláló ebéd.

Szezámmagos tarja


Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet tarja, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál szezámmag, só, bors, 40 dkg krumpli, 2 szál sárgarépa, 1 evőkanál zsír.

Elkészítése: A hússzeleteket enyhén kipotyoljuk, sózzuk, borsozzuk, félretesszük. Egy tálban összekeverjük a mustárt, a mézet, az olajat, a szezámmagot és a szójaszószt majd beleforgatjuk a hússzeleteket és hűtőszekrényben egy éjszakán át pihentetjük. Egy tepsit jó alaposan kikenünk zsírral, belekarikázzuk a meghámozott, megmosott krumplit, beletesszük a csíkokra vágott sárgarépát, majd a tetejére fektetjük a hússzeleteket, alufóliával lefedjük és forró sütőben 50 percig sütjük. A végén levesszük a fóliát és egy kicsit lepirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...