2018. február 17., szombat

Csirkeszív gulyás


Ezt az ételt imádtuk... de tényleg! Nagyon szívesen elkészítettem! Kétszer is ettünk belőle, a második alkalommal tettem bele 25 dkg konzerv babot is.

Csirkeszív gulyás 


Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg csirkeszív, 1 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 evőkanál libazsír, 2 teáskanál pirospaprika, 2 evőkanál paprikakrém, 25 dkg krumpli, só, bors, ételízesítő.

Elkészítése: A zsírt felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát, levesszük a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával és ráöntünk 1 dl vizet. Jól összekavarjuk, visszatesszük a tűzhelyre, felforraljuk, beletesszük a paprikakrémet, majd a meghámozott, kockára vágott sárgarépát és petrezselymet is. 10-15 percig főzzük, vigyázzunk, hogy legyen rajta elég folyadék, ha szükséges még adjunk hozzá vizet. Ezután beletesszük a megmosott, megtisztított, kettőbe vágott szíveket, 20 percig kavargatva sütjük. Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, sózzuk, ételízesítővel ízesítjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és 35 perc alatt készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...