2018. február 9., péntek

Kapd fel saláta tarjából

Ha megmarad a párolt tarjából, akkor ezt készíthetjük belőle... Persze az is előfordul nálunk, hogy akarattal marad, hogy ezt készíthessük.

Dobozos tarjás saláta



Hozzávalók 1 hétre: 25 dkg vegyes zöldsaláta, 4 szelet tarja, só, bors, 1 evőkanál zsír, 2 szál sárgarépa, 2 krumpli, 10 dkg zeller, 1 dl tejföl, 3 tojás, 5 evőkanál magkeverék.
Elkészítése: A tarjaszeleteket kipotyoljuk, bedörzsöljük sóval, borssal. Egy tepsit zsírral kikenünk, beleszórjuk a meghámozott, karikára vágott sárgarépát, krumplit, a csíkokra vágott zellert, ráfektetjük a tarját, lefedjük és forró sütőben 50 perc alatt puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni, majd a húst csíkokra vágjuk és bedobozoljuk. A párolt zöldségeket egy másik dobozban rakjuk el. Az öntethez megfőzzük a tojásokat, majd meghámozzuk. Egyet késes aprítóba teszünk a tejföllel, krémesre daráljuk. A másik kettőt feldaraboljuk és bedobozoljuk.

A saláta összerakásakor egy jól záródó dobozba szórunk a vegyes salátából, rácsorgatunk az öntetből, erre húscsíkok, majd párolt zöldségek, főtt tojás, végül egy evőkanálnyi magkeverék kerül. Úgy osszuk be a hozzávalókat, hogy 5 napon át kitartson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...