2020. december 8., kedd

Töltött kagylótészta

 A borongós téli napokon szívesen látunk az asztalon valami színeset, izgalmasat. A töltött kagylótészta mindenképpen kimeríti az izgalmas kategóriát, a gorgonzola ízében is azzá teszi és, hogy mennyire lesz színes, az már csak rajtunk múlik.



Gombás, gorgonzolás kagylótészta

Hozzávalók 2 személyre:12 db. nagy tésztakagyló, 20 dkg csiperke, 15 dkg vaj, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld,só, bors, 1 teáskanál provancei fűszerkeverék, 1 dl tejszín, 10 dkg gorgonzola, zöldhagyma és koktélparadicsom a díszítéshez.

Elkészítése: A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük. 5 dkg vajat felolvasztunk egy serpenyőben, megpároljuk benne az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és 15 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a provancei fűszerkeveréket, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és pár perc alatt összesütjük.

Egy kerek, tűzálló tálba (pitéstálba) morzsoljuk a megmaradt vajat, a tésztakagylókat megtöltjük a tejszínes gombával és a tálon szépen elrendezzük. Végül rámorzsoljuk a gorgonzolát, ez a fanyar, érett állapotbankissé csípős sajt különlegessé tesszé a többi, lágy ízt. Forró sütőben 15 percig sütjük. Koktélparadicsommal és zöldhagymával megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...