A borongós téli napokon szívesen látunk az asztalon valami színeset, izgalmasat. A töltött kagylótészta mindenképpen kimeríti az izgalmas kategóriát, a gorgonzola ízében is azzá teszi és, hogy mennyire lesz színes, az már csak rajtunk múlik.
Gombás, gorgonzolás kagylótészta
Hozzávalók 2 személyre:12 db. nagy
tésztakagyló, 20 dkg csiperke, 15 dkg vaj, 1 fej hagyma, 1 csokor
petrezselyemzöld,só, bors, 1 teáskanál provancei fűszerkeverék, 1 dl tejszín,
10 dkg gorgonzola, zöldhagyma és koktélparadicsom a díszítéshez.
Elkészítése: A tésztát lobogó sós vízben
kifőzzük, leszűrjük. 5 dkg vajat felolvasztunk egy serpenyőben, megpároljuk
benne az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk,
borsozzuk és 15 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a provancei
fűszerkeveréket, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és pár perc alatt
összesütjük.
Egy kerek, tűzálló tálba (pitéstálba)
morzsoljuk a megmaradt vajat, a tésztakagylókat megtöltjük a tejszínes gombával
és a tálon szépen elrendezzük. Végül rámorzsoljuk a gorgonzolát, ez a fanyar,
érett állapotbankissé csípős sajt különlegessé tesszé a többi, lágy ízt. Forró
sütőben 15 percig sütjük. Koktélparadicsommal és zöldhagymával megszórva
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése