2020. december 19., szombat

Csicsókacsipsz

 A csicsókát már dicsértem, ilyesmit is lehet belőle készíteni:

Csicsókacsipsz


Hozzávalók egy tepsihez: 25 dkg hámozott csicsóka, olívaolaj, provancei fűszersó. A mártáshoz: 1 evőkanál sűrített paradicsom, 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom, só.

Elkészítése:  A csicsókát vékonyra szeleteljük és beletesszük egy tálba. meglocsoljuk olajjal és megszórjuk a fűszersóval. Sütőpapírral bélelt tepsirre fektetjük, úgy, hogy ne kerüljenek egymásra a szeletek, majd forró sütőben ropogósra sütjük. Az én sütőmben 200 fokon 25 perc.

A mártáshoz a fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a sót meg a bazsalikomot és 3 evőkanál vizet, jól elkeverjük. Beletesszük a sűrített paradicsomot is és alapos keverés után már kész is.

Igazságszerin, amikor paradicsomlevet főzök mindig készítek sűrű, mártásszerű válttozatot is, amibe belefőzöm a fokhagymát és a friss bazsalikomot. Üvegekbe töltöm és így bármikor ott a kamrapolcon a finom mártás, ami pizzához vagy csipszekhez kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...