A csirkehús minden konyhában kedvelt alapanyag. Nálunk a belsőségek is szívesen látott vendégek. Szeretjük a májat, zúzát, szivet. Ez utóbbi akár levesbe is kerülhet. Máris mutatom.
Paradicsomos raguleves csirkeszívvel
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg
csirkeszív, 2 szál sárgarépa, 2 evőkanál fagyasztott zöldborsó, 2 evőkanál főtt
csemegekukorica, 10 dkg karfiol, 1 fej hagyma, 2 dl sűrű paradicsomlé, 1
teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom és kakukkfű vegyesen, 2 cikk
fokhagyma, só, 5 kg vaj.
Elkészítése: A vajat felolvasztjuk egy
fazékban, megpároljuk benne az apróra vágott hagymát és hozzáadjuk a
meghámozott, felkarikázott sárgarépát. Tíz percig kavargatva sütjük, majd felöntjük
2 l vízzel, beletesszük a rózsáira
szedett karfiolt, a hosszában kettőbe vágott szíveket és a fagyasztott
zöldborsót. Megsózzuk, fedő alatt 30 percig főzzük. Beleöntjük a
paradicsomlevet, hozzáadjuk a kukoricát, ízesítjük a bazsalikommal és
kakukkfűvel, majd készre forraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése