2020. december 7., hétfő

Paradicsomos raguleves csirkeszívvel

 A csirkehús minden konyhában kedvelt alapanyag. Nálunk a belsőségek is szívesen látott vendégek. Szeretjük a májat, zúzát, szivet. Ez utóbbi akár levesbe is kerülhet. Máris mutatom.



Paradicsomos raguleves csirkeszívvel

Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg csirkeszív, 2 szál sárgarépa, 2 evőkanál fagyasztott zöldborsó, 2 evőkanál főtt csemegekukorica, 10 dkg karfiol, 1 fej hagyma, 2 dl sűrű paradicsomlé, 1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom és kakukkfű vegyesen, 2 cikk fokhagyma, só, 5 kg vaj.

Elkészítése: A vajat felolvasztjuk egy fazékban, megpároljuk benne az apróra vágott hagymát és hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát. Tíz percig kavargatva sütjük, majd felöntjük 2 l vízzel, beletesszük  a rózsáira szedett karfiolt, a hosszában kettőbe vágott szíveket és a fagyasztott zöldborsót. Megsózzuk, fedő alatt 30 percig főzzük. Beleöntjük a paradicsomlevet, hozzáadjuk a kukoricát, ízesítjük a bazsalikommal és kakukkfűvel, majd készre forraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...