A Karácsony az
egyik legszebb családi ünnepünk. Ilyemkor megtelik a szívünk szeretettel, egy
asztal körül gyűl össze a család apraja és nagyja, izgalmas illatok lengik
körül az étkezéseket. A hagyományos ételek mellett új elgondolásokat is
kipróbálhatunk.
Egyszerű
pulykaleves
Hozzávalók 4
személyre: 40 dkg pulykamell, 1 fej hagyma, 1dl olaj, 2szál sárgarépa, 1 szál
petrezselyem, 4 közepes méretű burgonya, 1 szelet zeller, 4 evőkanál mirelit
zöldborsó, 4 evőkanál apró rózsákra szedett karfiol, só, ételízesítő ízlés
szerint.
Elkészítése: A
felforrósított olajon megfuttatjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd
beletesszük a kis kockákra vágott pulykahúst és állandóan kavarva fehéredésig
sütjük. Megsózzuk, ételízesítővel megszórjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy
ellepje. Mérsékelt hőfokon 10 percig főzzük. A zöldségeket megtisztítjuk, ha
szükséges felaprítjuk, majd a húshoz adjuk és annyi vizet öntünk hozzá, hogy
puhára tudjuk főzni. 35 percig főzzük. Ha már minden hozzávaló puha adunk még
hozzá annyi vizet, hogy leves állaga legyen, megkóstoljuk és ízlés szerint
utánasózunk, majd felforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése