2020. december 24., csütörtök

Egyszerű pulykaleves

 

A Karácsony az egyik legszebb családi ünnepünk. Ilyemkor megtelik a szívünk szeretettel, egy asztal körül gyűl össze a család apraja és nagyja, izgalmas illatok lengik körül az étkezéseket. A hagyományos ételek mellett új elgondolásokat is kipróbálhatunk.

Egyszerű pulykaleves



Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg pulykamell, 1 fej hagyma, 1dl olaj, 2szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 4 közepes méretű burgonya, 1 szelet zeller, 4 evőkanál mirelit zöldborsó, 4 evőkanál apró rózsákra szedett karfiol, só, ételízesítő ízlés szerint.

Elkészítése: A felforrósított olajon megfuttatjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd beletesszük a kis kockákra vágott pulykahúst és állandóan kavarva fehéredésig sütjük. Megsózzuk, ételízesítővel megszórjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Mérsékelt hőfokon 10 percig főzzük. A zöldségeket megtisztítjuk, ha szükséges felaprítjuk, majd a húshoz adjuk és annyi vizet öntünk hozzá, hogy puhára tudjuk főzni. 35 percig főzzük. Ha már minden hozzávaló puha adunk még hozzá annyi vizet, hogy leves állaga legyen, megkóstoljuk és ízlés szerint utánasózunk, majd felforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...