Egy
hosszú hét után valami finomság? Na, ez a süti tutira hozza ezt és beváltja a
hozzá fűzött reményeket. Ráadásul még azután is variálhatjuk, hogy elészült. Megkenhetjük
lekvárral, Nutellával…
Kevert almás
Hozzávalók:
30 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor,3 tojás, 15 dkg vaj, 30 dkg liszt, 5 g sütőpor,
30 dkg reszelt alma, 1 citrom reszelt héja és leve. Tetejére: porcukor és fahéj.
Elkészítése:
A tojásokat keverőtálba ütjük és hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd
habosra keverjük. Beletesszük a vajat és tovább keverjük, amíg jól összeáll. A
lisztet és a ssütőport beleszitáljuk, jó összekeverjük. Végül beletesszük a
lereszelt, kicsavart almát, a citromhéjat és a citromlebet is. Sütőpapírral
bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 200 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral és fahéjjal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése