2020. december 12., szombat

Kevert almás

 


Egy hosszú hét után valami finomság? Na, ez a süti tutira hozza ezt és beváltja a hozzá fűzött reményeket. Ráadásul még azután is variálhatjuk, hogy elészült. Megkenhetjük lekvárral, Nutellával…



Kevert almás

Hozzávalók: 30 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor,3 tojás, 15 dkg vaj, 30 dkg liszt, 5 g sütőpor, 30 dkg reszelt alma, 1 citrom reszelt héja és leve.  Tetejére: porcukor és fahéj.

Elkészítése: A tojásokat keverőtálba ütjük és hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük. Beletesszük a vajat és tovább keverjük, amíg jól összeáll. A lisztet és a ssütőport beleszitáljuk, jó összekeverjük. Végül beletesszük a lereszelt, kicsavart almát, a citromhéjat és a citromlebet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 200 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral és fahéjjal megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...