A karalábé eléggé megosztó zöldség. Aki viszont szereti, szívesen elfogyasztja akár leves formájában is.
Karalábéleves
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg karalábé,
25 dkg sárgarépa, 1 fej hagyma,8 dkg vaj, 50 dkg sertéscomb, 1 tojás, 4 dkg
liszt, 2 dl tejföl, só.
Elkészítése: A vajat egy fazékban
felolvasztjuk, megpároljuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd
hozzáadjuk a meghámozott és kis kockára vágott sárgarépát és karalábét. Gyakran
kavargatva 5-10 percig sütjük, majd beletesszük a nagyon kis kockára vágott
húst is. Újabb 5-10 percig sütjük, folyton kavrgatva, majd megsózzuk és
felöntjük vízzel, hogy jól ellepje. Mérsékelt hőfokon puhára főzzük.
Hozzáöntünk még annyi vizet, hogy ne legyen túl sűrű, ha szükséges utánasózunk,
majd felforraljuk. A lisztet, tejfölt és a tojás sárgáját simára kavarjuk, majd
beletöltjük a levesbe, éppen csak fellobbantjuk, már nem főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése