2020. december 5., szombat

Karalábéleves

 A karalábé eléggé megosztó zöldség. Aki viszont szereti, szívesen elfogyasztja akár leves formájában is.



Karalábéleves

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg karalábé, 25 dkg sárgarépa, 1 fej hagyma,8 dkg vaj, 50 dkg sertéscomb, 1 tojás, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, só.

Elkészítése: A vajat egy fazékban felolvasztjuk, megpároljuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott és kis kockára vágott sárgarépát és karalábét. Gyakran kavargatva 5-10 percig sütjük, majd beletesszük a nagyon kis kockára vágott húst is. Újabb 5-10 percig sütjük, folyton kavrgatva, majd megsózzuk és felöntjük vízzel, hogy jól ellepje. Mérsékelt hőfokon puhára főzzük. Hozzáöntünk még annyi vizet, hogy ne legyen túl sűrű, ha szükséges utánasózunk, majd felforraljuk. A lisztet, tejfölt és a tojás sárgáját simára kavarjuk, majd beletöltjük a levesbe, éppen csak fellobbantjuk, már nem főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...