Egy jó szendvics mindig jól jön. Miért ne tehetnénk különlegessé?
Töltött zsemle
Hozzávalók 2 személyre: 4 teljes
kiőrlésű lisztből készült zsemle, 8 szelet bacon, 15 dkg gomba, 1 kisebb fej
hagyma, 1 evőkanál olaj, só, bors, 1 tojás, 20 dkg reszelt füstölt sajt.
Elkészítése: A zsemlék tetejét levágjuk,
a belsejükett kiszedjük és egy tálba rakjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az
olajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a bacont
és a gombát is és phára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a
zsemlebélhez a tojással és a sajt egyharmadával együtt, alaposan
összedolgozzuk, majd a zsemlékbe töltjük. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal,
rárakjuk a levágott zsemletetőket, megszórjuk sajttal és forró sütőben pirosra
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése