2020. december 4., péntek

Töltött zsemle

 Egy jó szendvics mindig jól jön. Miért ne tehetnénk különlegessé?



Töltött zsemle

Hozzávalók 2 személyre: 4 teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle, 8 szelet bacon, 15 dkg gomba, 1 kisebb fej hagyma, 1 evőkanál olaj, só, bors, 1 tojás, 20 dkg reszelt füstölt sajt.

Elkészítése: A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejükett kiszedjük és egy tálba rakjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a bacont és a gombát is és phára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a zsemlebélhez a tojással és a sajt egyharmadával együtt, alaposan összedolgozzuk, majd a zsemlékbe töltjük. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, rárakjuk a levágott zsemletetőket, megszórjuk sajttal és forró sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...