2020. december 13., vasárnap

Csülkös bableves tárkonnyal

 Amikor nagyon okosan szeretnénk összeállítani a heti menüt mindenkébb kalkuláljunk bele egy jó nagy csülköt... Ha megfőzzük, a húst és a levét is több ételhez felhasználhatjuk. Én kuktában szoktam megfőzni, dobok mellé pár murkot meg babérlevelet is, mivel a kuktám öt literes, jó sok lé áll majd a rendelkezésemre. Mióta gyakran van otthon főtt csülök nem eszünk bolti felvágottat. ilyenkor télen a főtt húst tormával is nagyon szeretjük, lehet tőle nagyokat prüsszögni, mint a mesében. A csülökléből sokféle levest lehet készíteni, krumplilevest, kaszáslevest, vagy paszulylevest. Ez utóbbi azabszolút kedvenc nálunk, de az említett három levessel egy hétig is elvagyunk.





Csülkös bableves tárkonnyal

Hozzávalók 2 személyre: 1liter csülöklé, apróra vágott csülökhús, 25 dkg főtt paszuly,1 főtt murok, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt,1 evőkanál ecetes tárkony, ételízesítő.

Elkészítése: A csülöklevet felfőzzük, hozzáadunk még egy fél liter vizet. Amikor újra felfő, beletesszük az ételízesítőt, a főtt babot, a húst és a murkot. A tejfölt a liszttel kikavarjuk és rámerünk 2 merőkanálnyit a forró levesből. Összekavarjuk, szűrőn keresztül a levesbe töltjük. Tárkonnyal ízesítjük, 2-3 percigfőzzük, majd tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...