A rizstészta rizslisztből és vízből készül, tojás nélkül, nélkülözhetetlen eleme a kínai és a délkelet-ázsiai konyhának is, de egész Ázsiában kedvelt, és nagyon sok változata ismert. Én nagyon szeretem, mert reményeim szerint nem hizlal. De, ha nincs igazam, akkor is szívesen megeszem, mert nem terheli meg a gyomromat akkor sem, ha jól belakmározok belőle, aminek eléggé nagy a kockázata... Amellett, hogy finom, hamar el is készül és gyakorlatilag bármit készíthetünkmellé, amit wokban, serpenyőben megpiríthatunk. A főzéshez a rizstésztát érdemes leforrázni, majd 10-15 percig hagyni, hogy puhuljon. Az ételhez már a leszűrt, konyhakész tésztát kell tenni.
Gombás rizstészta
Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag
rizstészta (cérnametélt), 20 dkg apró csiperke, 1 fej hagyma, 5 dkg vaj, só,
bors, kakukkfű, 1 dl tejszín.
Elkészítése: A vajat serpenyőben felolvasztjuk,
megpároljuk benne a meghámozott, apróra
vágott hagymát, majd rátesszük a megmosott szárastól vékonyra szeletelt gombát
és 10-15 perc alatt megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük,
kissé lepirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és jól összekavarjuk. A
rizstésztát beletesszük egy jó mély tálba, ráöntünk 1 l forrásban lévő vizet,
lefedjük és 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és a tejszínes gombához
adjuk. Jól összekavarjuk majd mérsékelt hőfokon 5-10 percig sütjük, közben
többször meg is kavarjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése