2020. december 6., vasárnap

Gombás rizstészta

 A rizstészta rizslisztből és vízből készül, tojás nélkül, nélkülözhetetlen eleme a kínai és a délkelet-ázsiai konyhának is, de egész Ázsiában kedvelt, és nagyon sok változata ismert. Én nagyon szeretem, mert reményeim szerint nem hizlal. De, ha nincs igazam, akkor is szívesen megeszem, mert nem terheli meg a gyomromat akkor sem, ha jól belakmározok belőle, aminek eléggé nagy a kockázata... Amellett, hogy finom, hamar el is készül és gyakorlatilag bármit készíthetünkmellé, amit wokban, serpenyőben megpiríthatunk. A főzéshez a rizstésztát érdemes leforrázni, majd 10-15 percig hagyni, hogy puhuljon. Az ételhez már a leszűrt, konyhakész tésztát kell tenni.



Gombás rizstészta

Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag rizstészta (cérnametélt), 20 dkg apró csiperke, 1 fej hagyma, 5 dkg vaj, só, bors, kakukkfű, 1 dl tejszín.

Elkészítése: A vajat serpenyőben felolvasztjuk, megpároljuk benne a meghámozott,  apróra vágott hagymát, majd rátesszük a megmosott szárastól vékonyra szeletelt gombát és 10-15 perc alatt megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és jól összekavarjuk. A rizstésztát beletesszük egy jó mély tálba, ráöntünk 1 l forrásban lévő vizet, lefedjük és 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és a tejszínes gombához adjuk. Jól összekavarjuk majd mérsékelt hőfokon 5-10 percig sütjük, közben többször meg is kavarjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...