2020. december 18., péntek

Krumplinudli szalonnás köntösben

 A régi, gyerekkori ízek mindig feldobják a hétköznapokat. Nekem a nudli az egyik kedvencem, de nem szeretem az édes, cukros változatát. Minden más, sós variáció azonban jöhet. Például ez a finom kis szalonnás...



Krumplinudli  szalonnás köntösben

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg krumpli, 30 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanál só. Továbbá: 25 dkg húsos szalonna, 10 dkg aszalt paradicsom, 3 szál zöldhagyma, zöld kapor.

Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, a levét leöntjük és meghámozzuk. Apró lyukú reszelőn lereszeljük, vagy krumplinyomón átnyomjuk és üsszedolgozzuk a liszttel, tojással, sóval.Lisztezett deszkán nyolc részre osztjuk, mindegyik részt hosszú, kisujjnyi vastagságú hurkává sodorjuk. Éles késsel 2-3 cm-es darabokra vágjuk, majd megsodorjuk ezeket. Ha bordázott nudlit szeretnénk (mint az olasz rokona a gnocchi) egy villa hátoldalán hkeresztülfuttatjuk. 15 percig állni hagyjuk, majd lobogó sós vízben kifőzzük. Akkor van kész, ha feljön a víz tetejére, ezért érdemes jó nagy fazekat használni. Amikor kész, leszűrjük.

A szalonnát feldaraboljuk és egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk. A kiolvadt zsírban megfuttatjuk kissé a felaprított zöldhagymát és vékony szeletekre vágott aszalt paradicsomot. Amikor jól összeáll beletesszük a nudlit és jól összerázzuk. Frissen vágott zöld kaporral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...