A régi, gyerekkori ízek mindig feldobják a hétköznapokat. Nekem a nudli az egyik kedvencem, de nem szeretem az édes, cukros változatát. Minden más, sós variáció azonban jöhet. Például ez a finom kis szalonnás...
Krumplinudli szalonnás köntösben
Hozzávalók 4
személyre: 1 kg krumpli, 30 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanál só. Továbbá: 25 dkg
húsos szalonna, 10 dkg aszalt paradicsom, 3 szál zöldhagyma, zöld kapor.
Elkészítése: A
krumplit héjában megfőzzük, a levét leöntjük és meghámozzuk. Apró lyukú
reszelőn lereszeljük, vagy krumplinyomón átnyomjuk és üsszedolgozzuk a
liszttel, tojással, sóval.Lisztezett deszkán nyolc részre osztjuk, mindegyik
részt hosszú, kisujjnyi vastagságú hurkává sodorjuk. Éles késsel 2-3 cm-es
darabokra vágjuk, majd megsodorjuk ezeket. Ha bordázott nudlit szeretnénk (mint
az olasz rokona a gnocchi) egy villa hátoldalán hkeresztülfuttatjuk. 15 percig
állni hagyjuk, majd lobogó sós vízben kifőzzük. Akkor van kész, ha feljön a víz
tetejére, ezért érdemes jó nagy fazekat használni. Amikor kész, leszűrjük.
A szalonnát feldaraboljuk
és egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk. A kiolvadt zsírban megfuttatjuk kissé a
felaprított zöldhagymát és vékony szeletekre vágott aszalt paradicsomot. Amikor
jól összeáll beletesszük a nudlit és jól összerázzuk. Frissen vágott zöld
kaporral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése