2020. december 15., kedd

 A krumpli mindig kéznél van és ritka madár, aki nem akarja megenni. Ha egy igazán finom sült krumplit szeretnénk, akkor a főzés-sütés combó a tuti! A ropogós állagot  überelhetjük zsemlemorzsával, de akár kukoricaliszttel is, fűszereket pedig kedvünk szerint választhatunk.

Arany krumplihasábok a sütőből


Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg krumpli, só, 4 dkg zsemlemorzsa, 0,5 dl olívaolaj, 4 cikk fokhagyma, 1 teáskanál szárított, őrölt oregánó.

A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd 8 percre lobogó sós vízbe dobjuk és leszűrjük. Beletesszük egy tálba, meglocsoljuk olajjal, megsózzuk, rászórjuk a fűszereket és a zsemlemorzsát majd jól összerázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vigyázva, hogy a hasábok ne kerüljenek egymásra. Rászórjuk a feldarabolt fokhagymát és forró sütőben kb.
35 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...