A krumpli mindig kéznél van és ritka madár, aki nem akarja megenni. Ha egy igazán finom sült krumplit szeretnénk, akkor a főzés-sütés combó a tuti! A ropogós állagot überelhetjük zsemlemorzsával, de akár kukoricaliszttel is, fűszereket pedig kedvünk szerint választhatunk.
Arany krumplihasábok a sütőből
A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd 8 percre lobogó sós vízbe dobjuk és leszűrjük. Beletesszük egy tálba, meglocsoljuk olajjal, megsózzuk, rászórjuk a fűszereket és a zsemlemorzsát majd jól összerázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vigyázva, hogy a hasábok ne kerüljenek egymásra. Rászórjuk a feldarabolt fokhagymát és forró sütőben kb.
35 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése