2020. december 1., kedd

Káposzta és hús - ez igen!

 A káposzta különleges bánásmódban részesül nálunk. Annyira különlegesben, hogy csakis hússal készítjük...



Csomboros, húsos káposzta

Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg sertéscomb, 50 dkg káposzta, 1 fej hagyma, 1 teáskanál szárított csombor, só, bors, pirospaprika, 1 evőkanál zsír, 3 dl paradicsomlé.

Elkészítése: A húst kockára vágjuk. Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a zsírt, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát.  Rádobjuk a húst, kissé lepirítjuk, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd rátesszük a legyalult káposztát és lefedjük. Időnként megkavarva fedő alatt addig pároljuk, míg a képoszta megpuhul. Megszórjuk a szárított csomborral, felöntjük a paradicsomlével és jól összerotyogtatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...