2020. december 21., hétfő

Petrezselyem- krémleves

 


Jócskán benne járunk a télben, nem
árt folytatni a vitaminraktáraink feltöltését. Forduljunk ahhoz a zöld növényhez ez ügyben, amely minden konyhakertben megtalálható és a konyhánkban is gyakori vendég: a petrezselyemzöldhöz. Amellett, hogy kiváló ízesítője a hazai konyha ételeinek, rendkívül egészséges is. Véd a ráktól, csökkenti a gyulladásokat, fiatalít, erősíti a csontokat, segíti az emésztést, frissíti a lehelletet, gyógyítja a húgyuti fertőzéseket és a benne lévő folsav óvja a szívet. Legjobb nyersen fogyasztani, vagy közvetlenül a főzési idő lejárta előtt az ételhez adni. Miért ne lehetne azonban egy ízletes krémleves fő eleme?

Petrezselyem- krémleves 


Hozzávalók 2 személyre: 2 krumpli, 1 zöldségleveskocka, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl tejföl.

Elkészítése:

1. A krumplit meghámozzuk.

2. A leveskockával együtt fazékba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd puhára főzzük.

3. A petrezselyemzöldet megmossuk és apróra vágjuk.

4. Beletesszük a levesbe és pár percig forraljuk.

5. Botmixerrel pürésítjük.

6. Beletesszük a tejfölt és állandóan kavargatva újraforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...