Jócskán benne járunk a télben, nem
árt folytatni a vitaminraktáraink feltöltését. Forduljunk ahhoz a zöld
növényhez ez ügyben, amely minden konyhakertben megtalálható és a konyhánkban
is gyakori vendég: a petrezselyemzöldhöz.
Amellett, hogy kiváló ízesítője a hazai konyha ételeinek, rendkívül egészséges
is. Véd a ráktól, csökkenti a gyulladásokat, fiatalít, erősíti a csontokat,
segíti az emésztést, frissíti a lehelletet, gyógyítja a húgyuti fertőzéseket és
a benne lévő folsav óvja a szívet. Legjobb nyersen fogyasztani, vagy
közvetlenül a főzési idő lejárta előtt az ételhez adni. Miért ne lehetne
azonban egy ízletes krémleves fő eleme?
Petrezselyem- krémleves
Hozzávalók 2 személyre:
2 krumpli, 1 zöldségleveskocka, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl tejföl.
Elkészítése:
1. A krumplit
meghámozzuk.
2. A leveskockával
együtt fazékba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd puhára
főzzük.
3. A petrezselyemzöldet
megmossuk és apróra vágjuk.
4. Beletesszük a
levesbe és pár percig forraljuk.
5. Botmixerrel
pürésítjük.
6. Beletesszük a
tejfölt és állandóan kavargatva újraforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése