2017. július 1., szombat

Zöldséges, duplán túrós kifli

A kedven túrós pogácsa receptemmel (30 dkg liszt, 30 dkg zsír,30 dkg túró) variáltam egy kicsit. Nagyon finom kifliket készítettem, amik sör mellé nagyon jól passzolnak egy forró nyári nap estéjén, amikor barátok jönnek vendégségbe. Kínálhatunk mellé hideg mártásokat is.

Zöldséges, duplán túrós kifli


Hozzávalók: A tésztához:  30 dkg liszt, 30 dkg zsír, 30 dkg túró, csipetnyi só, csipetnyi kakukkfű. A túrókrémhez: 15 dkg túró, 4 evőkanál tejföl, 1 újhagyma szárastól, só. A töltelékhez:  10 dkg zöldhagyma szár, 10 dkg kockára vágott húsos piros paprika, 10 dkg vékonyra szeletelt sonka. Megkenni: 1 tojás sárgája. Megszórni: 2 evőkanál hántolt napraforgómag.
Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk, beledörzsöljük a zsírt, megsózzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd hozzádolgozzuk a túrót is. A tésztát fóliába csomagoljuk, majd hideg helyen 1 órán át pihentetjük. A túrókrémhez a túrót késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a használható feldarabolt szárrésszel együtt, megsózzuk, belekanalazzuk a tejfölt és krémesre daráljuk.

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, két részre osztjuk. Az első részt kerekre nyújtjuk, megkenjük a túrókrém felével. Nyolc részre vágjuk, mint a pizzát, a részeket egyenként megszórjuk zöld hagymával, paprikával, sonkával, majd feltekerjük és sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is. A kifliket tojás sárgával megkenjük, napraforgómaggal megszórjuk, majd forró sütőben addig sütjük míg szép pirosak lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...