2017. július 10., hétfő

Nyers paprikás padlizsánkrém


A padlizsánkrém szinte megunhatatlan, nálunk a család kedvence, a habos, klasszikus változat. Azért belefér néha egy kis csel, vagy újítás, mint a mellékelt recept is mutatja!

Nyers paprikás padlizsánkrém Hozzávalók 4 személyre: 3 padlizsán, 2 kápia paprika, 1 dl olaj, 1 tojás sárgája, 1 kisebb fej hagyma, csipetnyi őrölt bors.
Elkészítése: Rakunk egy szép kis tüzet, rátesszük a grillrácsot és a padlizsánt a lángon megsütjük. Egy kicsit füstösebb lesz így. Amikor megsült lehúzzuk a héját, a szárrészt levágjuk,  és műanyag szűrőben hagyjuk lecsorogni. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a hagymát és alaposan összedaráljuk. Beletesszük az aprítóba a padlizsánt is,, rátöltjük az olajat, hozzáadjuk a tojás sárgáját, sózzuk, borsozzuk és krémesre, habosra daráljuk.

Megjegyzés: Ha szeretjük, tehetünk bele egy kis csípős paprikát is.Mivel épp volt otthon, a paprikákkal együtt 3 kajszibarackot is tettem bele, persze magok nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ropogós csülök

Vannak ételek, melyeken napokig elélünk. Na, a csülök, az köztük van, minden lehetséges formában. Kedvencünk így ropogósan, zöldségekkel.A...