2017. július 20., csütörtök

Túróhabbal töltött krumpli



Van az úgy, hogy egy olyan egyszerű alapanyag, mint a krumpli, a kulináris élvezetek csúcsára repít… Minden csak azon múlik, hogy mit teszünk vele, azaz jelen esetben bele. A nyár végi friss krumpli nagyon zamatos, érdemes minél többször a tányérunkra varázsolni, főleg héjában főve, így őrzi meg folsav tartalmának jelentős részét. Ha már megfőztük szeletelhetjük, tölthetjük.

Túróhabbal töltött krumpli 


Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb krumpli, 2 kisebb krumpli, 16 szelet császárszalonna, 25 dkg tehéntúró. A tálaláshoz paradicsomszeletek.

Elkészítése: A nagyobb krumplikat sós vízben héjában megfőzzük. A szalonna felét serpenyőben megsütjük, ráreszeljük a meghámozott kisebb krumplikat, kavargatva addig sütjük, míg jól átsül a krumpli is. A tárót késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a szalonnás krumplit és habosra daráljuk. Ha nedvességre van szükség a művelethez egy kis bort önthetünk hozzá, ha nincs éppen kéznél, akkor tejet, vagy tejfölt. A megfőtt krumplikat meghámozzuk, hosszában ketté vágjuk, belsejüket egy teáskanál segítségével kikaparjuk. Beletöltjük az üregekbe a túróhabot. Ha marad a krémből, a kikapart krumplival összedarálva nagyszerű szendvicskrém lesz! Egy tepsi alját beterítjük a megmaradt szalonnaszeletekkel, ráfektetjük a megtöltött krumplikat. Forró sütőben 20 percig sütjük, ezalatt a teteje szépen megpirul. Paradicsomkarikákkal díszített tányéron tálaljuk, a sült szalonnaszeletek társaságában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...