2017. július 18., kedd

Zöldséges tekercs


A nyár végi zöldségek duzzadnak az életerőtől, a magukba gyűjtött napfény energiájától. Fogyasszunk minél többet belőlük, hiszen nemsokára szükségünk lesz a nyár végén felhalmozott vitamintartalékokra. A főzelékeken, leveseken kívül még számos finomságra adnak lehetőséget. Kíváncsi voltam, hogy a kedvenc túrós pogácsa tésztám mire képes egy kicsit felturbózva. Nem vallott szégyent, két lövésem is volt, mindkettő telitalálat. 


Zöldséges tekercs 




Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg túró, 20 dkg sertészsír, csipetnyi só, csipetnyi szárított, morzsolt kakukkfű és bazsalikom. A töltelékhez: 10 dkg túró, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg sonka, 1 fejhagyma, 1 piros színű paprika, 1 zöld színű paprika, só. Megszórni: 1-2 evőkanál hántolt napraforgómag.
Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, beletesszük a zsírt, jól összedörzsöljük a liszttel, végük a túrót is hozzágyúrjuk. Hideg helyen 1-2 órán át pihentetjük a tésztát. A töltelékhez a túrót, tejfölt, késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt hagymát, a vékony csíkokra vágott sonka felét, a megmosott, kicsumázott, csíkokra vágott paprika felét, majd krémesre daráljuk.


A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a túrókrémmel, megszórjuk a megmaradt sonkával és paprikával, majd felcsavarjuk. Ez tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tésztatekercsből 5 cm széles darabokat vágunk és belerakjuk. Megszórjuk a napraforgómaggal, forró sütőben 30-40 perc alatt pirosra sütjük. Kedvenc szószunkkal kínáljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...