2017. július 4., kedd

Tejfölös újkrumpli

Az újkrumpli nálunk nagy kedvenc. A piacon is lehet kapni, de nemrég abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Csernakeresztúron meglátogattam egy kedves barátom, Szabó Pista kertjét, aki akkora szeretettel gazdálkodik, hogy olyat ritkán lát az ember. Nagyon kedves volt, megmutatta a kincseit és még azt is megengedte, hogy traktorozzak egyet a kis traktorával. Persze azért vigyázott közben, nehogy lenyomjak valamit a járgánnyal... fákat, kaput meg ilyeneket. Közismert ugyanis, hogy szoktam... A látogatás végén ellátott természetes alapanyagokkal, többek között krumplival is. A szeretetből nőtt krumpliból készült ez az étel.

Tejfölös újkrumpli



Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg újkrumpli, 4 szelet szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 dl tejföl.

Elkészítése:  A krumplit jó alaposan megmossuk és héjában, sós vízben megfőzzük. Amikor puha, leszűrjük és meghámozzuk, majd negyedekbe vágjuk. A szalonnaszeleteket bevagdossuk, serpenyőben fehéredésig sütjük, kivesszük a zsírból, félretesszük. A visszamaradó zsírba beletesszük a krumplit, jól összerázzuk, és 10 percig pirítjuk, közben többször megismételjük a rázási műveletet. Ezt követően megszórjuk az apróra tépkedett petrezselyemzölddel, megsózzuk, ráöntjük a tejfölt. Összekavarjuk, rárakjuk a szalonnaszeleteket és újabb 5 percig forraljuk. 


1.

2.

3.

4.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...