2017. július 7., péntek

Zöldséges rácsos pite


A rácsos pite a nyár egyik nagy slágere volt gyerekkoromban, főleg gyümölcsökkel készült vagy ízes, frissen főzött dzsemekkel. Mivel nem vagyok az édes sütemények nagy rajongója, kipróbáltam egy pillanatok alatt elkészíthető sós változatot, zöldségekkel, amihez, 10-15 perc és egy kis kézügyesség kell csak.

Zöldséges rácsos pite

Hozzávalók: 1 adag fagyasztott leveles tészta, 1 p
iros színű paprika, 1 zöld színű paprika, 20 dkg mozzarella, 10 dkg szeletelt sonka, 1 dl paradicsomlé, 4 cikk fokhagyma, pár bazsalikomlevél, só, bors, 1 tojás sárgája.
Elkészítése:
1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd deszkára simítjuk és kettőbe vágjuk. A paradicsomlevet összekeverjük a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal, beletépkedjük a bazsalikomleveleket, majd az így nyert illatos szósszal megkenjük a tészta sütőpapírral bélelt tepsire helyezett egyik felét. Rátesszük a karikára vágott mozzarellát és betakarjuk sonkaszeletekkel.
2. A tészta  másik felét deszkára simítjuk,  derelyeszaggatóval vagy éles késsel egyenlő szélességű csíkokra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és vékony, hosszú csíkokra vágjuk.
3. Egy tésztacsíkot elveszünk és függőlegesen áthelyezzük, majd minden második vízszintes csíkot kihajtunk balra.


4. A függőlegesen elhelyezett tésztacsíkhoz hasonlóan most egy sor piros színű paprikát helyezünk a tésztára, visszahajtjuk a balra kihajtott csíkokat, és azt hajtjuk ki balra, ami az első körben jobb oldalon maradt. Folytatjuk zöld színű paprikával, majd ismét pirossal, míg elkészül. A rácsot a sonkás, mozzarellás alapra tesszük, tojással megkenjük és forró sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...