2017. július 22., szombat

Tepsis hús

A Jó Isten áldja meg a Merkúr üzletlánc működtetőit. De tényleg! Székelyföldön járva, ezekben a boltokban találok a legtöbb fincsiségre, amiket Góbé termékeknek neveznek. Ilyen a bedobozolt pecsenyezsír, meg a Magyarországról jól ismert Piros arany és Gulyáskrém. Ezekkel szoros kapcsolatot ápolok, egy finom vasárnapi ebédhez például ezeket, kevés húst és némi újkrumplit használtam. Sajnos a készletem fogyóban, nemsokára Székelyföldre kell látogatnom, Iohannis államfő már bemelegítette nekem a terepet, talán nekem is énekelnek majd a székely atyafiak. 

Tepsis hús


Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg sertéshús, 25 dkg apró újkrumpli, 2 evőkanál gulyáskrém, 2 evőkanál piros arany, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors.
Elkészítése: A húst csíkokra vágjuk. Beletesszük egy tálba, rászórjuk a sót és a borsot, összekavarjuk. Hozzáadjuk a Gulyáskrémet és a Piros aranyt is. A krumplikat jól megmossuk, négybe vágjuk, hozzáadjuk a fűszeres húshoz, még egy alapos kavarás, majd 1-2 órán át a hűtőben pihentetjük.
Egy tepsit jól bekenünk fűszeres zsírral, belesimítjuk a krumpli-hús keveréket, forró sütőben 45 percig sütjük. Ezalatt szép piros lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...