2017. július 21., péntek

Túrós poharas


Túró mindig van kéznél, legalábbis nálunk. Pudingot is akármikor tudunk készíteni. Erre jön a mostani nagy kedvenc, a gyümölcskocsonya és máris kész az észbontóan finom poharas desszert. Egy csendes nyári délutánon kell ennél több?

Túrós poharas 


Hozzávalók 4 pohárhoz: A túrókrémhez: 20 dkg túró, 1 narancs leve, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 zacskó bourbon vaníliás cukor, 1 evőkanál cukor. A pudinghoz: 1 zacskó keserű csoki ízű pudingpor, 4 evőkanál cukor, 5 dl tej. A gyümölcskocsonyához: 4 barack, vagy más savanykás zöldség, 1 zacskó piros színű tortazselé por, 2,5 dl narancslé, 2 evőkanál cukor. A díszítéshez: tejcsoki, citromfű levelek, keksz.
Elkészítése: A narancslevet egy kis lábasba töltjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat és a cukrot, majd felforraljuk és mérsékelt hőfokon addig forraljuk, amíg a cukrok teljesen felolvadnak. A túrót késes aprítóba vagy keverőgépbe tesszük, hozzáadjuk a cukros narancslevet és krémesre kavarjuk. A pudingot a tasakon feltüntetett előírás szerint elkészítjük és hűlni hagyjuk. A tortazselé port egy lábasba töltjük, hozzáadjuk a cukrot és a narancslevet, jól összekavarjuk, majd egy percig forraljuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a meghámozott, kockára vágott barackra töltjük, összekavarjuk.

A kiválasztott négy pohárba rendre beleadagoljuk a három réteget: először az édes túrót, aztán a pudingot, végül a gyümölcskocsonyát. Jól lehűtve, citromfű levelekkel, csokoládéval, keksszel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...