2017. július 3., hétfő

Zöldborsós paradicsomleves

Aki szereti az édesen-savanykás leveseket (mint például szerény jómagam) kellemes ízélményekben gazdagodik, ha megkóstolja ezt a levest, amit lelkem legmélyéből kívántam, azért készítettem el. A grízgombócok gondolata az utolsó pillanatban ötlött fel bennem, de nem bántam meg. Pontosan beleillett a levesbe, nagyon szerettük!

Zöldborsós paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg zöldborsó, 2 dl paradicsomlé, 1 tojás, 2 evőkanál búzadara, só, ételízesítő,  2-3 bazsalikomlevél.
Elkészítése: A borsót megmossuk és 2 l vízben főni tesszük, kevés ételízesítőt adva hozzá. A forrástól számított 10-15 percen belül puha is lesz.

A tojás fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, végül belekeverjük a búzadarát is. Felhasználásig hagyjuk állni. Amikor a borsó puha, a leveshez adjuk a paradicsomlevet, újraforraljuk. A búzadarás masszát jól átkavarjuk, majd a levesbe mártott teáskanállal a zubogó levesbe szaggatjuk. Amikor a massza elfogyott, mérsékeljük a hőfokot, beletépkedjük a bazsalikomot és 5-6 percig főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...