2017. július 19., szerda

Gyümölcskocsonyával töltött sárgadinnye



A hőségben jól jön egy kis hűs, lédús finomság. A sárgadinnye sajátos aromájával kiválóan alkalmas a hűsítésre, folyadékpótlásra. Ha szeretnénk egy kicsit ünnepélyesebbé tenni, töltsük meg gyümölcskocsonyával, felszeletelve szép látvány és nagyon finom!!!

Gyümölcskocsonyával töltött sárgadinnye 


Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes méretű sárgadinnye, 4 barack, 1 zacskó piros színű tortazselé por, 2 evőkanál cukor, 2,5 dl narancslé, a díszítéshez csokoládé és citromfű levelek.

Elkészítése: A dinnye tetejét levágjuk, kiszedjük a magokat és egy kicsit kikaparjuk, hogy több legyen benne a hely. A gyümölcstörmeléket tálba tesszük, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott barackokat is. A tortazselé port egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancslevet és a cukrot, jól elkavarjuk, majd egy percig forraljuk. Amikor kész a gyümölcsökre töltjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd belekanalazzuk a dinnyébe. Hűtőszekrényben egy éjszakán át hagyjuk dermedni. Felszeletelve, csokoládéval és citromfű levéllel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...