Zöldborsókrém



A zsenge zöldborsó ilyenkor nyár elején szívesen látott venég a kkonyhában, hiszen finom és egészséges. Készülhet belőle leves, főzelék, vagy akár szendvicskrém is. A szép zöld szendvicseket pedig friss zöldségekkel díszíthetjük.

Zöldborsókrém 


Hozzávalók: 20 dkg zöldborsó, 20 dkg konzerv csicseriborsó, 10 dkg vaj, csipetnyi só és bors.
Elkészítése: A zsenge zöldborsót nyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A csicseriborsóval és a vajjal együtt keverőgépbe vagy késes aprítóba tesszük, sózzuk, borsozzuk és krémesre keverjük. Kenyérből különböző formákat szúrunk ki, erre halmozzuk a borsókrémet jó vastagon és színes, nyár eleji zöldségekkel díszítve kínáljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fokhagymás cukkinikrém

Erdélyi meggyleves

Krumplifánk