2019. szeptember 22., vasárnap

Sokzöldséges sertésragu leves

A magyar konyha egyik kedvelt alapanyaga a sertés húsa. Sokan ódzkodnak a fogyasztásától, pedig a sertéshús elsődleges fehérjeforrást jelent az ember számára. 
A sertés sovány húsrészei - megfelelő konyhatechnológiai eljárást alkalmazva - az egészséges életmód részei lehetnek.  Az állatnak szinte minden porcikájából készül valamilyen jellegzetes finomság, mégis az egyik legkedveltebb része a comb, mely egy nagyobb összefüggő izomtömeg. Zsírtartalma általában nem magas, 22% körüli.
Miért is ne mehetne egy jó kis vasárnapi levesbe?


Sokzöldséges sertésragu leves


Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg sertéscomb, 1 fej hagyma, 1 evőkanál zsír,10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyengyökér, 5 dkg karalábé, 5 dkg zellergumó, 2 dl tejszín, só, bors, 1 teáskanálnyi szárított tárkony.
Elkészítése: A húst megmossuk és kis kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk. A zsírt egy fazékban felolvasztjuk, megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, beletesszük a húst és a zöldségeket, 10 percig, gyakran kavargatva, mérsékelt hőfokon sütjük. Súzzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és addog főzzük, míg minden alkotóeleme puha nem lesz. Beleöntjük a tejszínt, megszórjuk a tárkonnyal és állandóan kavargatva felforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...