2019. szeptember 6., péntek

Babgulyás



A lassúfőzőben akár babgulyást is készíthetünk. Persze a főzési idő jóval hosszabb, mint egyébként, de a jó hír az, hogy miután előkészítettük nem kell mellette ácsorogni...

Babgulyás


Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg nagy szemű száraz fehér bab, 25 dkg császárszalonna, 1 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 1 csapott teáskanál bors, 3 dl paradicsomlé, 3-4 friss bazsalikomlevél.
Elkészítése: A babot megmossuk és egy éjszakára beáztatjuk, vagyis egy tálban hagyjuk bő vízben. Főzés előtt a vizet leöntjük róla. A hagymát meghámozzuk, kockára vágjuk és a felhevített olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a vastag szeletekre vágott császárszalonnát is és egy kicsit megpirítjuk. Áttesszük a lassúfőzőbe, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt sárgarépát, a babot, a fűszereket és a paradicsomlevet, meg annyi vizet, hogy bőven ellepje és 6 órán át magas fokozaton hagyjuk elkészülni. Az utolsó órában beletépkedjük a bazsalikomleveleket is és jól összekavarjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...