A lassúfőzőben akár babgulyást is készíthetünk. Persze a főzési idő jóval hosszabb, mint egyébként, de a jó hír az, hogy miután előkészítettük nem kell mellette ácsorogni...
Babgulyás
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg nagy
szemű száraz fehér bab, 25 dkg császárszalonna, 1 fej hagyma, 2 szál sárgarépa,
2 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 1 csapott teáskanál bors, 3 dl paradicsomlé,
3-4 friss bazsalikomlevél.
Elkészítése: A babot megmossuk és egy
éjszakára beáztatjuk, vagyis egy tálban hagyjuk bő vízben. Főzés előtt a vizet
leöntjük róla. A hagymát meghámozzuk, kockára vágjuk és a felhevített olajban
megdinszteljük. Hozzáadjuk a vastag szeletekre vágott császárszalonnát is és
egy kicsit megpirítjuk. Áttesszük a lassúfőzőbe, hozzáadjuk a megtisztított,
feldarabolt sárgarépát, a babot, a fűszereket és a paradicsomlevet, meg annyi
vizet, hogy bőven ellepje és 6 órán át magas fokozaton hagyjuk elkészülni. Az
utolsó órában beletépkedjük a bazsalikomleveleket is és jól összekavarjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése