2019. szeptember 26., csütörtök

Zamatos sertéscomb – érmék



Egy kis extra kényeztetés az őszben...

Zamatos sertéscomb – érmék


Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg sertéscomb, 2 evőkanál zsír, csipetnyi bors, csipetnyi só, 1 teáskanál pirospaprika, 2 cikk fokhagyma, csipetnyi köménymag, 10 db. apró szemű burgonya.
Elkészítése:A téglalap alakú húst 1 centiméterenként felülről jó mélyen bemetsszük, de nem vágjuk el teljesen. A zsírt egy tálkába tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd jó alaposan kikavarjuk és bekenjük vele a húst, gazdagon juttatva a mélyedésekbe is. A húsdarabot alufóliába csomagoljuk, sütőlapre tesszük, mellé helyezzük a hámozatlan burgonyákat és 50 percig forró sütőben sütjük. Ekkor kibontjuk a fóliát, a húst meglocsoljuk alapposan a kiolvadt zsírral és 10 percig pirítjuk. Koktélparadicsommal és zöldfűszerekkel díszítve, szeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...