Egy kis extra kényeztetés az őszben...
Zamatos sertéscomb – érmék
Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg sertéscomb, 2
evőkanál zsír, csipetnyi bors, csipetnyi só, 1 teáskanál pirospaprika, 2 cikk
fokhagyma, csipetnyi köménymag, 10 db. apró szemű burgonya.
Elkészítése:A téglalap alakú húst 1 centiméterenként
felülről jó mélyen bemetsszük, de nem vágjuk el teljesen. A zsírt egy tálkába
tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd jó alaposan
kikavarjuk és bekenjük vele a húst, gazdagon juttatva a mélyedésekbe is. A
húsdarabot alufóliába csomagoljuk, sütőlapre tesszük, mellé helyezzük a
hámozatlan burgonyákat és 50 percig forró sütőben sütjük. Ekkor kibontjuk a
fóliát, a húst meglocsoljuk alapposan a kiolvadt zsírral és 10 percig pirítjuk.
Koktélparadicsommal és zöldfűszerekkel díszítve, szeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése