2019. szeptember 8., vasárnap

Töltött krumpli


Ismét a lassúfőzőt nyüstölöm...

Töltött krumpli


Hozzávalók 4 személyre: 8 közepes méretű burgonya, 2 szál sárgarépa, 50 dkg darált sertéshús, 20 dkg rizs, 1 tojás, 1 teáskanál só, 1 csapott teáskanál bors, 1 zellerlevél, 1 paprika, 3 dl paradicsomlé, 1 fej fokhagyma, 2 kisebb fej hagyma.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és hosszában kettévágjuk, majd a belsejét jó mélyen kikaparjuk. A kikapart törmeléket nem dobjuk el, félretesszük. A sárgarápát, hagymát, fokhagymát megpucoljuk és megmossuk. A húst beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a megmosott rizst, a sót, borsot, tojást és jól összegyúrjuk.
A zöldségeket és a burgonyatörmeléket a lasúfőző aljára tesszük, majd a kivájt burgonyákat megtöltjük a húsos masszával és szépen a zöldségekre helyezzük. Ha megmarad a masszából dió nagyságú gombócokat készítünk, belehelyezzük azokat is az edénybe. Beletesszük a zellerlevelet és a megmosott, kicsumázott paprikát, beletöltjük a paradicsomlevet és annyi vizet, hogy ellepje a szilárd összetevőket. Lefedjük és 6 órán át magas fokozaton hagyjuk elkészülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fokhagymás cukkinikrém

A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...