Vajon
hagyományos ételeink képesek megfelelni a modern kori kihívásoknak? Én azt hiszem igen, csak
át kell őket gondolni egy kicsit, mégpedig úgy, hogy a gazdag ízvilág maradjon,
a kalóriaérték csökkenjen és pillanatok alatt készüljenek el a fogások.
Babkrémleves – a levesélmény
Hozzávalók
4 személyre: 1 db. 25 dgk-os fehérbab konzerv, 2 dl tejszín, só, 4 evőkanál
tökmagolaj, 4 evőkanál magkeverék.
Elkészítése:
A babkonzervet egy lábasba töltjük és két konzervdoboznyi vízzel felöntjük.
Ízlés szerint megsózzuk, majd felforraljuk. Amikor felforrt levesszük a tűzről
és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, felforraljuk, majd lassan
csorgatva és habverővel állandóan kavarva beletesszük a tejszínt. Forralunk egyet
rajta és már kész is. A magkeveréket serpenyőben megpirítjuk, vigyázva,
rázogatva, hogy ne égjen le, majd a tökmegolajjal együtt tálaláskor az asztalra
tesszük. Mindenki maga ízesítheti velük a forró levesét, ez része a fogyasztás
által nyújtott élménynek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése